UPM rakentaa uuden paperikoneen Kiinaan

Metsäteollisuusyhtiö UPM rakentaa uuden paperikoneen Kiinaan. 390 miljoonaa euroa maksava kone valmistaa päällystämätöntä hienopaperia ja tarrapapereita.

UPM:n mukaan päällystämättömällä hienopaperilla ja tarrapaperilla on hyvät kysyntänäkymät Aasiassa. Päällystämättömästä hienopaperista valmistetaan muun muassa toimistoissa käytettäviä kopiopapereita.

Uuden paperikoneen on määrä käynnistyä vuoden 2014 loppuun mennessä. Se sijaitsee Changshussa, jossa yhtiöllä on jo kaksi hienopaperikonetta sekä tarrapaperilaminaattitehdas.

Toimitusjohtaja Jussi Pesonen arvioi, että investointi tukee yhtiön kasvuliiketoimintojen kannattavuutta.

Pesonen kertoi jo aamun tulostiedotteessa, että paperin ja tarrojen kannattavuus Aasiassa on vahvaa. Yhtiö jatkaa hänen mukaansa tulevaisuuden mahdollisuuksien kartoittamista kaikessa kasvuliiketoiminnassa. Kiina kuuluu yhtiön tärkeimpiin kasvualueisiin.

UPM:n tulos ennen veroja putosi huhti-kesäkuussa 101 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 316 miljoonasta eurosta. Heikko taloustilanne vaikuttaa yhtiön kannattavuuteen etenkin Euroopassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.