UPM sulkemassa paperikoneen Jämsänkoskelta – 110 liipaisimella

Metsäyhtiö UPM suunnittelee sulkevansa yhteensä neljä paperikonetta Suomessa, Britanniassa ja Ranskassa. Suomessa kiinni on menossa yksi kone Jämsänkoskella ja yksi Kaukaan tehtaalla Lappeenrannassa.

Jämsänkoskella aiotaan lopettaa PK 5, joka valmistaa päällystämätöntä aikakauslehtipaperia. Yhtiöllä on Jämsässä kaksi paperitehdasta: yksi Jämsänkoskella ja toinen Kaipolassa. Paperikoneita kahdessa tehtaassa on yhteensä seitsemän.

Säästöohjelma uhkaa Jokilaakson tehtailla yhteensä 110 henkilön työpaikkaa.

Säästöt koskevat myös 57 henkilöä suunnittelupuolella Tampereella. UPM:n mukaan henkilöstömäärä supistuu kaikkiaan 550:llä, jos suunnitellut kapasiteetin supistukset toteutuvat.

UPM valmistaa Jokilaakson paperitehtaillaan paino- ja tarrapapereita. Tehtailla työskentelee lähes tuhat henkeä. Lisäksi UPM Metsän ja globaalien toimintojen palveluksessa Jämsässä on noin 60 henkilöä.

Henkilöstömäärä supistuu 550:llä

UPM perustelee paperikoneiden sulkemisia tuotannon sopeuttamisella kysyntää vastaavaksi.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen perustelee paperikoneiden sulkemisia tuotannon sopeuttamisella kysyntää vastaavaksi.

– Nykyiset käyntiasteemme ovat epätyydyttävät, eikä tämänhetkinen taloudellinen tilanne lupaa myötätuulta vuodelle 2015, Pesonen sanoo tiedotteessa.

UPM on asettanut uuden 150 miljoonan euron vuotuisen tavoitteen kannattavuuden parantamiseksi. Tavoitteen odotetaan toteutuvan ensi vuoden loppuun mennessä. Nyt ilmoitettujen sulkemisten osuuden odotetaan olevan 55 miljoonaa euroa.

Supistusten kohteena oleville tehtaille jää toimintaan muita paperikoneita.

Ranskalaiselta Chapellen tehtaalta ja brittiläiseltä Shottonin tehtailta suljettavat koneet tuottavat sanomalehtipaperia. Jämsänkosken kone valmistaa SC-paperia ja Kaukaan tehtaan kone päällystettyä aikakauslehtipaperia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .