USA aloittaa tutkinnan Priuksen jarruongelmista

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto NHTSA ilmoitti torstaina aloittavansa virallisen tutkinnan japanilaisen Toyotan tämän vuoden Prius-hybridiautossa havaituista jarruongelmista. Virasto kertoi tutkivansa Priuksen ilmoitettua tilapäistä jarrutehon katoamista.

Turvallisuusviraston mukaan se on saanut kuluttajilta 124 ilmoitusta jarruongelmista. Niitä on ilmennyt epätasaisella tiepinnalla ja kuoppien tai töyssyjen yli ajettaessa. Joukossa on myös tapauksia, joissa jarrujen toimimattomuden sanotaan aiheuttaneen onnettomuuksia.

Priuksen jarruongelmat ovat kytköksissä hybridiauton sähköjärjestelmään. Auton jarrut hyödyntävät jarrutustehoa muuntamalla sitä sähköksi. Joissain tilanteissa jarruista häviää teho. Ongelman täsmällinen syy on vielä auki.

Maailman suurin autonvalmistaja Toyota ennustaa yhtiön maaliskuussa päättyvän tilivuoden tappion jäävän ennustettua pienemmäksi, vaikka yhtiö on joutunut kutsumaan korjattavaksi miljoonia autoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.