USA:n keskuspankin johtaja lupasi lisäelvytystä tarvittaessa

Yhdysvaltain talouden tilanne on kaukana tyydyttävästä, sanoi maan keskuspankin johtaja Ben Bernanke. Hän puhui tänään maailman talouspäättäjille ja keskuspankkien johtajille Jackson Holessa Yhdysvalloissa.

Keskuspankki ei hänen mukaansa sulje pois lisäelvytyksen mahdollisuutta, mutta hän ei myöskään luvannut sitä välittömästi. Hän oli erityisen huolissaan työmarkkinoiden pysähtyneisyydestä ja sanoi, että korkea työttömyys saattaa vaikuttaa talouden rakenteisiin useita vuosia.

Samaan aikaan saatiin tietoja Yhdysvaltain kuluttajaluottamuksesta. Kuluttajien luottamus talouteen oli vahvempi kuin kolmena edellisenä kuukautena. Myös tehdastilausten määrä kasvoi heinäkuussa odotettua enemmän.

Markkinoilla Bernanken puheeseen reagoitiin ensin kurssilaskulla, mutta pian sen jälkeen kurssit kääntyivät takaisin nousuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.