Urpilainen: Kypros-sopan keittäjien myös syötävä sitä

Euromaat ovat kasanneet Kyproksen tukipakettia tänään Brysselissä nopeutetussa tahdissa. Valmisteluun on viime viikkoina pantu kierroksia, koska puheet sijoittajien ja tallettajien mahdollisista tappioista ovat saaneet markkinat hermoilemaan ja nostattaneet huolta pankkien tallettajapaosta.

- Ne, jotka tämän sopan ovat keittäneet, niiden täytyy tätä soppaa myös syödä. Eli pankkien omistajien ja myös pankkeihin sijoittaneiden tulee kantaa oma vastuunsa tässä kriisin hoidossa, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) sanoi.

Hän kertoi Suomen ajavan loppuun saakka tavoitetta sijoittajien panemisesta vastuuseen jossain muodossa. Hän ei kuitenkaan yksilöinyt, mikä malli kävisi Suomelle.

Etenemissuunnitelmaa muutettiin muun muassa tärkeinä pidettyjen Kyproksen rahanpesuselvitysten osalta. Euromaat eivät jää odottelemaan selvitysten lopullisia tuloksia vaan kirjaavat niihin liittyviä ehtoja tukisuunnitelmaan. Jos Kyproksen todetaan laistaneen rahanpesun torjunnasta, se velvoitetaan apupaketin yhteydessä toteuttamaan puuttuvat toimet ja toteutusta seurataan ehtona tuelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.