Urpilainen: Näkemyserot Kreikasta suuria

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan euromailla on melko suuria näkemyseroja siitä, kuinka Kreikan tukemisessa edetään.

Urpilainen sanoi, että Suomi hakee kuitenkin Kreikalle kokonaisratkaisua sen sijaan, että päätettäisiin aluksi vain seuraavan lainasiivun maksamisesta. Hän kommentoi asiaa euromaiden valtiovarainministerikokouksen alkaessa Brysselissä.

- Vaikein asia liittyy velkakestävyyteen eli siihen, miten Kreikan velkataso saadaan sellaiselle tasolle, että se pystyy tulevaisuudessa pärjäämään. Se on asia, josta varmasti tänä iltana käydään keskustelua.

Myös instituutiot eli EU-komissio ja kansainvälinen valuuttarahasto ovat vahvasti erimielisiä velkataakan keventämisen tavasta.

Urpilaisen mukaan on selvää, että pelkkä lisäajan antaminen Kreikalle talouden sopeuttamiseen ja velan keventämiseen ei riitä. Muista keinoista keskustellaan illan kokouksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.