Urpilainen: Pääministerin ilmoitettava EU-ehdotuksista

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii, että hallitus antaa pääministerin ilmoituksen EU:n talouspolitiikan koordinaatioon liittyvistä ehdotuksista. Urpilainen toteaa MTV3:n nettikolumnissa, että ilmoituksen pohjalta koko eduskunta voi käydä aiheesta asianmukaisen keskustelun. Kansalaisten on saatava tietää, mitä kantaa Suomi EU:ssa edustaa.

– Hallituksella ei voi olla avointa valtakirjaa tehdä Suomen puolesta esimerkiksi takausvastuita koskevia lisäsitoumuksia.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) torjuu kritiikin, etteikö eduskuntaa ja oppositiota olisi informoitu Suomen EU-kannoista. Linjauksista on keskusteltu suuressa valiokunnassa.

Katainen on sen sijaan tuskastunut EU:n talouspoliittisten uudistusten verkkaiseen etenemiseen. Kataisen mukaan uusien toimien ehdottamisen sijaan EU-maiden pitäisi nyt keskittyä panemaan toimeen aiempia päätöksiä.

Katainen isännöi eurooppalaisten sisarpuolueidensa pääministereitä Helsingissä 4. 3. Kokoukseen on kutsuttu mm. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.