Urpilainen: Suomen talouteen luotetaan

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mielestä Suomen luottoluokituksen säilyminen on positiivinen viesti siitä, että Suomen talouteen luotetaan. Hän katsoo, että luottoluokittajien arviot kertovat siitä, että hallituksen toimia velkaantumisen taittamiseksi ja julkisen talouden kestävyyden turvaamiseksi pidetään oikeina.

- Samalla arvioissa näkyy se huoli, joka liittyy nimenomaan teollisuuden rakennemuutokseen ja sitä kautta tulevaan kasvupotentiaalin heikkenemiseen, Urpilainen sanoo STT:lle.

Urpilaisen mukaan keskustelut luottoluokittajien kanssa eivät ole viestineet, että luottoluokitus olisi vaarassa heikentyä. Olennaista on hänestä se, että hallituksen sopimat rakenneuudistukset saadaan vietyä käytäntöön.

Luottoluokituslaitos Standard & Poor's vahvisti, että Suomen luottoluokitus säilyy parhaassa luokassa. Suomella on kolmen A:n luokitus myös kahdelta muulta suurelta luottoluokittajalta, Moody'silta ja Fitch Ratingsilta. Ne tarkastelevat riskejä, jotka voivat vaikuttaa valtion velanmaksukykyyn. Luokitus vaikuttaa siihen, mitä hintaa Suomi maksaa lainoistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.