Urpilainen uskoo pankkivalvontasovun löytymiseen

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) uskoo, että EU-maat pystyvät löytämään sovun yhteisestä pankkivalvonnasta ajallaan eli ennen vuodenvaihdetta. Suurimmat kiistakysymykset ovat edelleen samoja kuin jo kuukausien ajan.

Valtiovarainministerit jatkavat ensi viikolla neuvotteluja muun muassa yhteisen ja kansallisten valvojien työnjaosta sekä siitä, miten euron ulkopuoliset maat pystyvät osallistumaan tasapuolisesti valvontamekanismiin. Keskeinen kysymys on myös se, miten valvontatehtävä erotetaan rahapolitiikasta Euroopan keskuspankissa.

- Minun mielestäni asioissa on menty eteenpäin, vaikka vielä on auki olevia asioita. Sen takia ensi viikon kokous järjestetään, että on vakava yritys löytää yhteinen näkemys, Urpilainen sanoi valtiovarainministerikokouksen jälkeen Brysselissä.

Euron ulkopuolisen Ruotsin saaminen mukaan samaan EKP:n alaisuuteen keskitettävään valvontaan näyttää edelleen vaikealta. Urpilainen sanoi Suomen edelleen toivovan, että asiasta löydettäisiin myös Ruotsille ja Tanskalle sopiva ratkaisu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.