Uuden E10-bensan hinta yhä hakusessa

Autoilijoilla alkaa olla kiire selvittää, sopiiko vuoden alussa myyntiin tuleva E10-bensiini omaan autoon vai ei. Autoalan mukaan sitä voi tankata noin 72 prosenttiin bensiinikäyttöisistä autoista. Muille on tarjolla nykyisen kaltaista 98-oktaanista bensiiniä, joka näillä näkymin pysyy myynnissä vielä monta vuotta.

Valtio vauhdittaa E10:n käyttöä keventämällä biokomponentin energiaverotusta, mikä laskee hintaa noin kaksi senttiä litralta.

Öljy- ja kaasualan keskusliiton mukaan silti on yhä vaikea arvioida, kuinka paljon E10-bensiini tammikuussa kuluttajalle maksaa. Siihen kun vaikuttavat jatkossa sekä bensiinin ja etanolin maailmanmarkkinahintojen heilahtelut että bensakauppiaiden paikallinen kilpailu.

Bensakulujen kasvuun saavat varautua ainakin ne autoilijat, joiden ajokit sietävät jatkossa vain 98-oktaanista bensiiniä.

Huoltoasemat eivät vaihda uuteen bensalaatuun kertaheitolla vuodenvaihteessa, vaan polttoainesäiliöt täytetään uudella bensiinillä, kun ne tyhjenevät. Samalla jakelumittariin vaihtuu merkinnäksi 95 E10.

Bensiini bio-osuuden kasvattaminen vähentää ilmastopäästöjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.