Uuden YT-lain sisältöä ei tunneta yrityksissä

Uuden yhteistoimintalain sisältö tunnetaan yrityksissä vielä melko heikosti. Työnantajista 67 prosenttia ja henkilöstöstä 64 prosenttia koki tuntevansa lain vain tyydyttävästi tai välttävästi. Laki ei ole saanut aikaan olennaisia muutoksia yritysten toiminnassa. Näin arvioidaan työ- ja elinkeinoministeriön tuoreessa tutkimuksessa Uusi yhteistoimintalaki yrityksissä.

Vuoden 2007 heinäkuussa voimaan tullut YT-laki edellyttää, että yrityksissä käsitellään yhteistoimintamenettelyssä henkilöstösuunnitelma ja henkilöstön koulutustavoitteet. Tämä toteutuu kuitenkin vain joka toisessa yrityksessä.

Lailla ei ole ollut välittömiä vaikutuksia yritysten vakinaisen henkilöstön määrään tai henkilöstön rakenteeseen eikä laki ole myöskään laajentanut henkilöstön koulutuksen määrää tai kohdentumista.

Laki ei ole vaikuttanut lain soveltamispiiriin uutena tulleiden pienten, 20-29 työntekijää työllistävien yritysten työllistämishalukkuuteen.

Henkilöstön edustajat olivat kohtuullisen tyytyväisiä yritysten tapaan tiedottaa yritystä koskevista asioista ja mahdollisuuksiinsa vaikuttaa omaa työtään koskeviin päätöksiin.

Kriittisimmin suhtauduttiin mahdollisuuksiin vaikuttaa henkilöstön vähentämistä koskeviin ratkaisuihin.

Vain noin kolmannes henkilöstöstä koki vaikutusmahdollisuutensa työvoiman vähentämistilanteissa hyväksi tai melko hyväksi.

Työnantajaliittoon kuuluvat työnantajat katsovat tuntevansa lain järjestäytymättömiä paremmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.