Uusi Suomi: Näin Wahlroos hyötyi jättipotkuista

Metsäyhtiö UPM kertoi tänään valtavista potkuista. Tämän seurauksena yhtiön osake nousi pörssissä kuin raketti: 7,5 prosenttia. Se veti metsäyhtiö M-realin vastaavaan nosteeseen, kirjoittaa Uusi Suomi.

Eilen jättipotkuista kertonut Nordea on pärjännyt tällä viikolla pörssissä myös ihan kohtuullisesti. Nousua kaikkiaan kolmisen prosenttia, mistä valtaosa tuli tänään.

Sekä Nordeassa, että UPM:ssä on hallituksen puheenjohtajan nimi sama: Björn Wahlroos, Suomen finanssimaailman johtava hahmo, kirjoittaa Uusi Suomi.

UPM:n päivän nousussa Wahlroosin henkilökohtaisen osakepotin (226 513 kappaletta) arvo kipusi pyöreästi 145 000 euroa, US kirjoittaa.

Nordean nousun tapauksessa hyöty valuu erityisesti Wahlroosin hallitsemalle Sammolle, joka on pankin pääomistaja runsaan viidenneksen osuudellaan. Ja silloin kun Nordea nousee, nousee helposti myös Sampo, jonka hallituksen puheenjohtaja ja jättiomistaja Wahlroos taas henkilökohtaisesti on. Tänään Sampo nousi Helsingin pörssissä pari prosenttia, Uusi Suomi kirjoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.