Uusi kahvila avataan: Ainolan kesässä viritetään Suomi-filmin henkeä

Viiden naisen yrittäjätiimi avaa tulevana lauantaina kesäkahvilan historiallisessa Ainolan tanssilavamiljöössä, joka on kokenut viime vuosina totaalisen kasvojenkohotuksen.

Entisöidyistä suojelurakennuksista tanssilava aloitti toimintansa jo viime kesänä, mutta nyt myös yli satavuotias huvilarakennus saadaan julkiseen käyttöön kuutena päivänä viikossa palvelevan kahvilan myötä.

– Teemana kahvilassamme on modernisoitu Suomi-filmi, jolla halumme kunnioittaa paikan historiaa, kertoo Aino Saalamo.

Saalamon lisäksi yrittäjinä ovat opiskelutoverit Claudia Kalin, Ella Hurskainen, Matleena Laaksonen ja Miia Huotari – kaikki Jyväskylän Ammattikorkeakoulun Tiimiakatemialta.

Kahvilan lisäksi nuoret avaavat jäätelökioskin Ainolan rantaan. Jäätelö ja kahvilatuotteita on valittu lähialueen tuottajilta ja kehitelty perinteitä uudistaen myös aivan itse.

Kahvilan naiset suunnittelevat kesäksi myös tapahtumia ja ottavat mieluusti vastaan Ainolan historiaan liittyviä tarinoita ja valokuvia kahvilan seinälle ripustettavaksi.

Jyväskylän Nuoriso- ja palveluasunnot (JNP) rakennutti Ainolan alueelle viime vuonna valmistuneet asuinkerrostalot, joista toinen on nuorison ja toinen senioreiden vuokra-asuntoja. JNP:n yhteistyökumppaniksi on ryhtynyt myös syrjäytymistä vastaan taistelevan yhdistys "Ketään ei jätetä rannalle ry". Sen omistama Satu-laiva ajaa paitsi reittiliikennettä Jyväsjärvellä myös Ainolan ja sataman välillä sunnuntai-iltojen tansseihin ja muihin Ainolan tapahtumiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .