Uusi työeläkevakuutusyhtiö haastaa johtokaksikon

Työeläkevakuuttajat Eläke-Tapiola ja Eläke-Fennia aikovat liittyä yhteen ensi vuoden alussa. Yhtiöt julkistivat tänään aiesopimuksen fuusiovalmistelujen aloittamisesta.

Sulautumisen yksityiskohdista on tarkoitus sopia maaliskuun loppuun mennessä, kertoi Eläke-Tapiolan toimitusjohtaja Satu Huber. Sulautumisessa syntyvästä yhtiöstä tulee selvä haastaja Varmalle ja Ilmariselle, sanoi Eläke-Fennian toimitusjohtaja Lasse Heiniö.

Yhtiöiden fuusiota on arvailtu markkinoilla jo vuosia. Uuden nimen saavasta yhtiöstä tulee Suomen kolmanneksi suurin eläkevakuuttaja.

Uusi yhtiö muodostetaan tasavertaisesti Eläke-Tapiolasta ja Eläke-Fenniasta. Sen tarkoituksena on Huberin mukaan tehdä jatkossakin tiivistä yhteistyötä Fennia-ryhmän ja LähiTapiola-ryhmän kanssa.

Toistaiseksi nimettömän uuden yhtiön markkinaosuus on viime vuoden lukujen perusteella 23,5 prosenttia. Suurimman eläkevakuuttajan Varman markkinaosuus oli 34,7 prosenttia ja Ilmarisen 32,5 prosenttia. Eteralla oli 5,4 ja Veritaksella 3,7 prosenttia markkinoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.