Uusien asuntojen kauppa voi kiihtyä loppuvuodesta

Kiinteistövälittäjien mukaan varainsiirtoveron korotuksen hyväksyminen voi tuoda loppuvuonna erityisesti uusiin asuntoihin ostopiikin.

Loppuvuoden asuntokauppaa leimaa varainsiirtoveron mahdollinen korotus. Veron on määrä nousta ensi vuoden alussa 1,6 prosentista 2 prosenttiin.

- Ne, joilla on uuden asunnon tarve, pyrkivät todennäköisesti aikaistamaan ostoa tämän vuoden puolelle. Säästö voi olla tuhansia euroja, sanoo aluejohtaja Erkki Heikkinen Kiinteistömaailmasta.

OP-Keskuksen kiinteistönvälitysjohtaja Kenneth Sandberg pitää varsin hölmönä, jos uuden asunnon ostajat eivät aikaista hankintaansa.

- Säästetyllä hinnalla saa vaikka porealtaan tai hyvännäköisen sohvan.

Asuntokauppaa saattaa kiihdyttää myös Finanssivalvonnalle kaavailtu mahdollisuus määrätä lainakatto pankkien antamalle asuntolainalle.

Vaikka asuntokauppa on käynyt monen kiinteistövälitysyrityksen mukaan hyvin, Suomen Kiinteistövälittäjäliitto SKVL näkee asunnonvaihtajien käyneen varovaisemmiksi.

Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Inha povaa alkuvuodesta hiljaista, jos nyt vuoden lopussa nähdään ostoryntäys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.