Uusien moottoriveneiden suosio hiipui – vesiskootterien kauppa piristyi

Moottoriveneitä ensirekisteröitiin tammi–kesäkuussa kuusi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kuluttajien into ostaa uusi moottorivene on hiipunut jonkin verran. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kertoo, että moottoriveneitä ensirekisteröitiin tammi–kesäkuussa 2 056 eli kuusi prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Moottoriveneet olivat siltikin suosittuja: niiden osuus kaikista vesikulkuneuvojen ensirekisteröinneistä oli 80 prosenttia.

Kaikkiaan vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin vuoden ensimmäisellä puolikkaalla 2 576. Laskua vuotta aiempaan kertyi vajaa kolme prosenttia. Suosiotaan kasvattivat vesiskootterit ja purjeveneet. Vesiskoottereiden ensirekisteröinnit kasvoivat 20 prosenttia 444:ään. Uusia purjeveneitä rekisteröitiin jopa 82 prosenttia enemmän, mutta määrällisesti vain 20.

Eniten vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin Uudellamaalla ja vähiten Kainuussa. Sesonkiaikaa oli toukokuu. Trafin mukaan suosituinta on hoitaa ensirekisteröinti heti ostovaiheessa veneliikkeessä. Sähköisesti vesikulkuneuvoista ensirekisteröidään noin 12 prosenttia. Kaikista rekisteröinneistä kuitenkin kolmannes tehdään tällä hetkellä sähköisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.