Uusista vaaleista lisää ongelmia Kreikalle ja EU:lle

Kreikan uusista vaaleista povataan lisää vaikeuksia Kreikalle ja EU:lle. Mielipidekyselyjen mukaan vaalit voittaa säästötoimia vastustava vasemmiston Syriza-puolue.

Syriza haluaa neuvotella EU:n ja IMF:n Kreikka-avun ehdot uusiksi, mutta pitää Kreikan mukana eurossa. Euromaat ovat torjuneet muutokset lainapaketin ehtoihin.

Kreikan eroaminen eurosta on nyt entistä todennäköisempää, arvioi työeläkeyhtiö Varman sijoitusjohtaja Risto Murto.

- Asia on nyt kreikkalaisten äänestäjien kädessä. Kyse on siitä, onko Kreikasta enää mahdollista löytää sellaista vastapuolta, jonka kanssa voidaan pitää yllä entiset sopimukset ja mahdollisesti tehdä uusia, Murto sanoo.

Kreikan hallitustunnustelut kaatuivat lopulta tänään yhdeksän päivää jatkuneen väännön jälkeen. Puolueiden johtajat tapasivat päivällä presidentti Karolos Papouliasin. Vain kahden tunnin keskustelujen jälkeen presidentti ilmoitti, että yhteisymmärrystä ei löydy ja maassa järjestetään uudet vaalit.

Vaaleihin asti maata johtaa väliaikaishallitus, joka on määrä muodostaa huomenna. Uudet vaalit järjestettäneen kesäkuun puolessavälissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.