Tämä työpaikka tarjoaa sporttipassin, välipalat, kahvit ja oman autopaikan

Verkkomaksamiseen erikoistunut jyväskyläläinen Suomen Verkkomaksut Oyj kasvaa kovaa vauhtia. Noin vuosi sitten hankitut 500 neliömetrin tilat Jyväskylän Lutakossa sijaitsevassa toimistotalossa Innova 2:ssa alkavat käydä pieniksi.

Yritys on viimeisen vuoden aikana palkannut keskimäärin yhden uuden työntekijän kuukaudessa. Kesän jälkeen henkilöstö on kasvanut kymmenellä.

Tulokkaiden joukkoon mahtuvat muiden muassa tuore toimitusjohtaja Markus Laurio, 46, myyntiedustaja Johannes Kumpukoski, 25, sekä tekninen asiakaspalvelija Kaisa Kiviluoto, 33.

Laurio aloitti toimitusjohtajana lokakuussa, mutta yritys on hänelle tuttu useamman vuoden ajalta.

– Olen ollut vuodesta 2008 hallituksessa, joten tunnen yrityksen.

Ennen Suomen Verkkomaksujen palvelukseen tuloa Laurio ehti työskennellä Pandalla, Metsolla talousjohdon tehtävissä yli kymmenen vuotta sekä Komasilla talous- ja hallintotehtävissä.

– Perusteollisuuteen verrattuna tämä on kiinnostava ja koko ajan kehittyvä toimiala. Pienemmässä yrityksessä tuntuu, että henkilökohtaisella työllä on merkitystä. Ja onhan tämä paljon ketterämpi ja nopeampi, hän toteaa.

Koulutyöstä oikeisiin töihin

Myyntiedustaja Kumpukosken polku nykyiseen työhön alkoi Kotkasta, josta hän muutti Jyväskylään lukemaan liiketaloutta ammattikorkeakouluun. Hän teki koulutyönä projektin Suomen Verkkomaksuille kolmen kaverinsa kanssa. Neljän hengen tiimistä kaksi aloitti keväällä.

– Itse aloitin vuodenvaihteessa. Opinnot ovat opinnäytetyötä vaille valmiit, Kumpukoski kertoo.

Kiviluoto on työskennellyt valmistumisensa jälkeen yliopistolla sekä jyväskyläläisessä ohjelmistoyrityksessä.

– Palasin tammikuussa päivä 1,5 vuoden hoitovapaalta suoraan tänne.

Työelämä tutuksi 14-vuotiaana

Yrityksen henkilöstö koostuu pääosin nuorista aikuisista. Työntekijöiden keski-ikä on 31 vuotta.

Esimerkiksi Kumpukoskelle työ on ensimmäinen vakituinen pesti. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on kuitenkin jo värikäs työhistoria.

– 14-vuotiaasta saakka olen ollut kesätöissä, myöhemmin Varamiespalvelulla. Perustin myös oman toiminimen konsultointia varten ja olen työskennellyt Nordeassa, hän luetteli.

Työntekijät suitsuttavat surutta työpaikan henkeä ja puitteita.

– Täällä on rento meininki, mutta samalla kaikki tietävät, mitä tekevät, Kiviluoto toteaa.

– Onhan tämä ylivoimaisesti paras työpaikka tähän mennessä, sanoo Kumpukoski.

"Kaikki työpaikat ovat tällaisia!"

Laurion mukaan yritys haluaa luoda standardin työpaikasta, jotta nuoret ajattelevat, että kaikki työpaikat ovat tällaisia.

– Meillä on kattava työterveyshuolto, joka hoitaa myös ennen töihin tuloa aiheutuneet vammat, sporttipassi, uudet työtilat, isot yhteiset tilat, hedelmiä ja kahvia kaikkien käyttöön ja pysäköintihallissa kaikille oma autopaikka, Laurio luettelee.

– Olemme varmaan onnistuneet luomaan hyvän työpaikan, sillä henkilöstön vaihtuvuus on todella pientä, iloitsee yrityksen perustaja Lennu Keinänen, 31.

Keinäsen titteli on nykyään evankelista. Hänen tehtävänsä on levittää ilosanomaa yrityksestä.

 

Mikä on Suomen Verkkomaksut?

– 1,5 miljoonaa suomalaiskäyttäjää

– Yritys on verkkomaksamiseen erikoistunut, kansainvälisesti toimiva maksulaitos, joka tarjoaa verkkokaupankäyntiin liittyviä maksamisen palveluja.

– Yritys toimii valtakunnallisesti yhteistyössä pankkien, luottokorttiyhtiöiden, rahoitusyhtiöiden ja verkkokauppatoimittajien kanssa.

– Yrityksellä on yli 3 500 yritysasiakasta ja sen palveluita on käyttänyt yli 1,5 miljoonaa suomalaista.

– Suomen Verkkomaksut aloitti toimintansa vuonna 2007 kahden perustajan voimin. Nykyään se työllistää yli 35 työntekijää Suomessa ja kaksi Ruotsissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .