VR lisää junavuoroja Helsingistä Pietariin

VR:n uudet Allegro-junat ovat tuoneet lisää junamatkustajia Helsingin ja Pietarin väliseen liikenteeseen. VR:n mukaan nyt ollaan tälle vuodelle tavoitellussa neljänneksen kasvuvauhdissa.

Toukokuun lopussa aloittaa kaksi uutta Allegro-vuoroa. Tuolloin on mahdollista käväistä junalla Pietarissa päivämatkalla.

Matkustajat tarvitsevat vielä viisumin. Venäjän rautatieyhtiön RZD:n pyyntö viisumivapaudesta junamatkustajille ei ole vielä tuottanut tulosta.

Nopea Allegro on ehtinyt liikennöidä nyt kolme kuukautta. Vuosikymmenessä VR aikoo vielä moninkertaistaa matkustajamäärät.

– Miljoonat suomalaiset käyvät vuosittain katsomassa pientä Tallinnan Raatihuoneentoria. Pietarissa on ihan eri mittakaavassa katsottavaa ja monin verroin ostosmahdollisuuksia, perustelee kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen.

VR:n mukaan kolmen ja puolen tunnin junayhteys kilpailee tosissaan lentomatkustamisen kanssa.

Vanhanen kertoo, että venäläiset ovat väläytelleet nopeaa junayhteyttä myös Moskovan ja Helsingin välille. VR:n mielestä yöjuna on kuitenkin kilpailukykyisempi matkustustapa pitkälle Moskovan-matkalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.