Valimoyhtiö Componenta hakee yrityssaneerausta

Yhtiön tytäryhtiö Turkissa jatkaa toimintaansa normaalisti.

Valimokonserni Componenta hakeutuu yrityssaneeraukseen. Konserni kertoo, että yhtiön liikevaihto ja kannattavuus ovat kehittyneet arvioitua heikommin eikä se ole onnistunut neuvottelemaan tilanteen vaatimaa lisärahoitusta.

Componenta hakee yrityssaneeraukseen konsernin emoyhtiön sekä tytäryhtiöt Suomessa, Ruotsissa ja Hollannissa. Yhtiön tytäryhtiö Turkissa jatkaa toimintaansa normaalisti.

– Yrityssaneeraus luo emoyhtiölle ja sen Suomen ja Ruotsin tytäryhtiöille mahdollisuuden pääomarakenteen ja liiketoiminnan tervehdyttämiseen ja mahdollistaa saneerausmenettelyn keinoin kannattavan liiketoiminnan jatkamisen, sanoo toimitusjohtaja Harri Suutari tiedotteessa.

Componentan rahoitusjärjestelyt ovat olleet pitkään epävarmat. Maaliskuussa tilintarkastusyhteisö PricewaterhouseCoopers kertoi epäilevänsä Componentan ja sen tytäryhtiöiden kykyä jatkaa toimintaansa.

PWC:n mukaan Componenta oli rikkonut syndikaattilainansa ehtoja ja alaskirjannut huomattavia omaisuuseriä uudelleenjärjestelyiden seurauksena.

Componentan liikevaihto vuonna 2015 oli 495 miljoonaa euroa. Se työllistää yhteensä noin 4 250 henkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.