Valion laktoosittomalla maidolla kova kilpailu USA:ssa

Valion laktoositon maitojuoma on ollut jonkin aikaa myynnissä amerikkalaisissa elintarvikeliikkeissä maan itärannikolla. Se on saanut hyvän vastaanoton erilaisissa makutesteissä. Monia vaihtoehtoja kuluttajat pitävät liian makeina ja niidenkoostumusta moititaan "liitumaiseksi" .

– Valion Real Goodness Lactose Free Milk -maito tuntuu suussa hyvältä, sen väri ja koostumus ovat parhaita, mitä olen maistanut, hehkutettiinkin Planet Lactose -verkkosivuilla.

Valion maidolla on kuitenkin kova kilpailija toisessa maitoryhmässä, nimittäin soijamaidossa. Sen suosio on kasvanut tasaista tahtia siitä lähtien, kun Yhdysvaltain elintarvike -ja lääkevirasto FDA suositteli soijaa sydäntautien ehkäisyyn.

Valion vahvuutena on uuden maitotuotteen maku, mutta soijamaidolle on ehtinyt kehittyä vakiintunut käyttäjäkunta. Siitä on myös tarjolla amerikkalaisten lasten suosimat suklaa- ja vaniljamaut.

Laktoosittomille tuotteille on Yhdysvalloissa kuitenkin mittavat markkinat. Maassa on ainakin 60 miljoonaa ihmistä, joiden elimistö ei kestä laktoosia. Erityisesti eri vähemmistöryhmät kuuluvat tuohon joukkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.