Valion mainos kiellettiin

Markkinaoikeus on kieltänyt väliaikaisesti Valiota markkinoimasta ruokakermaansa ilmaisulla "ne muka-kermathan on oikeastaan pelkkää vettä". Markkinaoikeus määräsi Valiolle 100 000 euron uhkasakon, kunnes asia ratkaistaan lopullisesti.

Mainoskieltoa vaati Unilever, joka myy maitopohjaisia kasvirasvasekoitteita tuotemerkeillä Flora ja Becel. Unileverin mielestä Valion mainonta on kiellettyä vertailevaa markkinointia.

Kasvirasvasekoitteiden markkinajohtajana Unilever katsoo, että sen tuotteet ovat tunnistettavissa. Unileverin mukaan se kärsii sen vuoksi Valion mainonnasta.

Valio pitää Unileverin vaatimaa kieltoa perusteettomana. Valion mukaan kasvirasvasekoitteet sisältävät vettä, eikä mainonta ole siten harhaanjohtavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

HS: Siivousalan epäkohdat ovat johtaneet vakaviin väärinkäytöksiin työntekijöiden kohtelussa – pahimmillaan olot ovat epäinhimillisiä

Keski-Suomen maaseutu saa rahoitusta poikkeusaikanakin – Epävarmuus näkyy erityisesti investoinneissa

Upeat kesäsäät toivat Jyväskylän terassiravintoloille "unelmastartin", mutta sisätiloissa on vaikeampaa – "Tänä vuonna ei missään nimessä päästä normaaliin tilanteeseen"

Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Suomen merkittävin laserleikkauksen keskittymä syntyi kaikessa hiljaisuudessa Keuruun Haapamäelle – Naapuriyritysten valtavat koneet taivuttavat kirkasmetallista mitä tahansa tarvitaan

Jyväskylä neuvottelee lentojen jatkumisesta valtion ja Finnairin kanssa: "Jos kaupallinen kannattavuus palautuu, myös lennot palautuvat"

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan

Norjalainen yritys ostaa Pilke päiväkodit -yrityksen – ei henkilöstövaikutuksia

Yhdysvalloissa työllisyys parani kesäkuussa ennakoitua nopeammin

Privanet Capital Marketsille seuraamusmaksu – syynä virheelliset tiedot Lapis-yhtiöistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.