Valmet Automotive nosti tuloksensa voitolliseksi

Uudessakaupungissa autoja valmistava Valmet Automotive nosti viime vuonna tuloksensa voitolliseksi. Yhtiön liikevoitto oli viime vuonna 17,8 miljoonaa euroa, kun vuonna 2017 yhtiö teki tappiota 22,9 miljoonaa euroa.

Valmet Automotiven liikevaihto nousi viime vuonna 663 miljoonaan euroon, missä on kasvua edellisvuodesta noin 20 prosenttia.

Kasvun taustalla on Uudenkaupungin autotehtaan ennätystasolle noussut henkilöautovalmistus. Tehdas valmisti viime vuonna 110  000 autoa.

Viime vuonna tehtaalla aloitettiin Mercedes-Benzin uuden A-sarjan tuotanto ja valmistettiin jo sadastuhannes Mercedes-Benzin GLC-katumaasturi.

–  Valmet Automotive on tehnyt henkilöautosta yhden Suomen tärkeimmistä vientituotteista, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen sanoo tiedotteessa.

"Myönteiset näkymät"

Toimitusjohtaja Olaf Bongwaldin mukaan Valmet Automotiven näkymät tälle vuodelle ovat myönteiset.

–  Odotamme Uudenkaupungin autotehtaan tuotannon tehokkuuden ja taloudellisen tuloksen jatkuvan vahvana edelleen, ja viemme Salon akkutehdasprojektia suunnitellusti eteenpäin, Bongwald sanoo.

Valmet Automotive kertoi helmikuussa suunnittelevansa sähköautojen akkujen suurtuotannon aloittamista Salossa Varsinais-Suomessa.

Valmet Automotive työllistää noin 6  000 henkeä Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa. Uudenkaupungin tehdas työllistää noin 4  000 henkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Lentoyhtiö Emirates saattaa vähentää yhteensä jopa 9  000 työpaikkaa koronapandemian takia

Divaritoiminnassa kivijalkaliike säilyy pääpaikkana – Nettikaupalla on tärkeä rooli täydentäjänä, mutta kanta-asiakkaat asioivat liikkeissä

Yhdysvaltain ja Ranskan digiverokiista jatkuu – USA julkisti uusia tullimaksuja 1,3 miljardin dollarin erälle ranskalaistuotteita

Keskolta myönteinen tulosvaroitus koko vuodelle – Kehitys on ollut odotettua myönteisempää rauta- ja päivittäistavarakaupassa

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Perinteikäs Ruthin leipomo siirtyy tänään isältä pojalle – Joonas Mäkinen, 31, hyppää jyväskyläläisen perheyrityksen puikkoihin

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.