Valmet sai ison tilauksen Kiinasta – vastaavien toimitusten arvo noin 100 miljoonaa euroa

Kiinalainen Nine Dragons Industries -yhtiö on tilannut Valmetilta kaksi uutta ulkopakkauskartonkilinjaa ja niihin liittyvät automaatiojärjestelmät. Tilaus tuo runsaasti työtä Rautpohjan tehtaalle Jyväskylään.

Tilausten arvoa ei julkisteta. Valmetin mukaan tämän kaltaisten ja laajuisten toimitusten arvo on tyypillisesti 90–110 miljoonaa euroa.

Tilatut kaksi tuotantolinjaa valmistuvat Dongguaniinja Quanzhouseen. Linjat otetaan käyttöön muutaman kuukauden välein ensi vuoden aikana.

Kiinan merkitys kasvanut

Valmetin Paperit-liiketoimintalinjan johtajan Jari Vähäpesolan mukaan tilauksella on merkittävä työllistävä vaikutus Rautpohjassa. Toimituksesta noin puolet tulee Valmetin Kiinan tehtailta ja puolet Suomesta. Valmistus työllistää nimenomaan Rautpohjaa ja suunnittelu kaikkia Suomen yksiköitä.

– Ulkopakkauskartonkilinjojen avainkomponentit tehdään Suomessa ja varsinainen kone valmistetaan Kiinassa, Vähäpesola kertoo.

Hänen mukaansa Kiinan merkitys asiakkaana on vahvistunut viime vuosina.

– Kiina oli viime vuonna jo koko paperi- ja kartonkikonebisneksen suurin markkina-alue maailmassa.

Jari Vähäpesolan mukaan Rautpohjan tehtaan tilauskanta ja työllisyystilanne ovat tällä hetkellä hyvällä tasolla.

– Aivan vielä en voi luvata täystyöllisyyttä koko vuodeksi, tilauksia tarvitaan lisää. Suurella todennäköisyydellä koko nykyiselle henkilöstölle työtä kuitenkin riittää loppuvuodeksi.

Valmet on Keski-Suomen suurin teollinen työnantaja. Se työllistää Jyväskylässä suoraan noin 1 350 ihmistä. Lisäksi Rautpohjan tehtaan alueella työskentelee noin 300 Valmetin kumppaniyhtiön työntekijää.

Jatkoa aiemmille tilauksille

Nine Dragons Industries on tilannut aiemmin Valmetilta neljä konetta. Niiden tilaukset julkistettiin viime vuonna.

Kyseiset neljä tuotantolinjaa otetaan käyttöön muutaman kuukauden välein kuluvan vuoden puolivälin jälkeen.

– Nine Dragons on sitoutunut tuottamaan korkealaatuisia ulkopakkauskartonkeja. Voimme pitää lupauksemme Valmetin teknisesti edistyksellisillä kartonkikoneilla. Kehittynyt teknologia sekä moderni ja erottuva teollinen muotoilu olivat tärkeitä tekijöitä näissä päätöksissä, toteaa Nine Dragonsin toimitusjohtaja MC Liu Valmetin tiedotteessa.

Jari Vähäpesola korostaa, että Nine Dragonsin päätös ostaa kuusi peräkkäistä kartonkilinjaa samalta toimittajalta on poikkeuksellista.

– Yhtiö arvostaa innovatiivista, modernisti suunniteltua ja kestävän kehityksen mukaista kartonginvalmistusteknologiaamme, Vähäpesola sanoo.

Vuonna 1995 perustettu Nine Dragons Paper Group on tuotantokapasiteetiltaan maailman suurin keräyspaperipohjaisen paperin ja kartongin valmistaja.

Yhtiön Kiinassa sijaitsevat paperikoneet sijaitsevat useilla eri paikkakunnilla. Yhtiö tuottaa paino- ja kirjoituspapereita Dongguanissa ja Taicangissa ja pakkauskartonkeja ja erikoispapereita Leshanissa, Sichuanin maakunnassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .