Valmetille iso tilaus Belgiasta – töitä odotetaan myös Rautpohjan tehtaalle Jyväskylään

Valmet toimittaa Sappi Lanakenin tehtaalle Belgiaan laajan lajinvaihtouusinnan, johon kuuluu kattava automaatiopaketti. Tilauksen arvoa ei julkistettu, mutta tällaisen tilauksen arvo on Valmetin mukaan tyypillisesti noin 60–80 miljoonaa euroa.

Paperikoneuusinnat tuovat yleensä hyvin työtä myös Valmetin Rautpohjan tehtaalle Jyväskylään.

Projektissa tehtaan paperikone 8, joka tuottaa tällä hetkellä kevyitä päällystettyjä papereita (LWC), uusitaan tuottamaan lisäksi kevyitä ja laadukkaita puupohjaisia päällystettyjä papereita, jotka lisätään tehtaan lajivalikoimaan vähitellen. Uudelleenrakennetun koneen käyttöönotto on suunniteltu vuodelle 2019.

Lanakenin uuden, laajan uudistusprojektin lisäksi Valmet on toimittanut Sapille viisi muuta isoa projektivaiheessa olevaa tai jo käynnistettyä hanketta.

Sappi Europe on päällystetyn hienopaperin, pakkaus- ja erikoispapereiden valmistaja ja toimittaja, jonka pääkonttori sijaitsee Brysselissä Belgiassa ja jonka 5 100 työntekijää työskentelevät yhtiön seitsemässä tehtaassa ja 14 myyntikonttorissa Euroopassa. Belgiassa sijaitseva Lanakenin tehdas valmistaa erilaisia sellulaatuja ja korkealaatuisia hienopäällystettyjä papereita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .