Valmetille iso tilaus Meksikoon

Valmet ja chileläinen CMPC Tissue S.A ovat sopineet kokonaisen pehmopaperilinjan toimituksest. Pehmopaperilinja asennetaan CMPC Tissuen tytäryhtiön tehtaalle Meksikossa.

Uuden tuotantolinjan on suunniteltu käynnistyvän ensi vuoden puolivälissä, ja linjan ansiosta tehtaan korkealaatuisen wc-paperi- ja pyyhelaatujen vuosituotanto kasvaa 60 000 tonnilla. Valmet on aiemmin toimittanut Advantage-pehmopapaperilinjan CMPC Tissuen Talaganten tehtaalle Chileen.

Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämän kaltaisten tuotantolinjatoimitusten arvo on tyypillisesti 20–40 miljoonaa euroa, toimituksen laajuuden ja tuotantokapasiteetin mukaan.

– Latinalaisen Amerikan pehmopaperimarkkinat kasvavat sekä kapasiteetin että laadun suhteen. Valmet tarjoaa pehmopaperien tuotantoteknologiaa, joka täyttää paitsi markkinoiden nykyisen kysynnän, myös tulevaisuuden tarpeet, sanoo Valmetin myyntijohtaja Jan Erikson.

Valmetin toimitus sisältää kokonaisen Advantage DCT200 -pehmopaperituotantolinjan, mukaan lukien massankäsittelylaitteiston ja pehmopaperikoneen. Uuden linjan raaka-aineena käytetään ensiökuitua ja kierrätyskuitumassaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.