Valmetille miljoonatilaus Malesiasta – Rautpohjan työllisyys vahvistuu

Malesialainen GS Paperboard & Packaging Group (GSPP) on tilannut Valmetilta tehtaalleen ulkopakkauskartonkikonelinjan, pituusleikkurin ja linjan automaatioratkaisut. Tilauksen arvoa ei julkisteta, mutta vastaavan tilauksen kokonaisarvo on Valmetin mukaan tyypillisesti noin 60–70 miljoonaa euroa.

– Saatu tilaus vahvistaa Valmetin Rautpohjan tehtaan tilauskuormaa. Tilauksen avainkomponentit valmistetaan Rautpohjassa, missä tehdään myös osa suunnittelutyöstä, kertoo Valmetin Paperit-liiketoimintalinjan johtaja Jari Vähäpesola.

Hänen mukaansa Rautpohjan tehtaan työllisyystilanne on kokonaisuudessaan hyvä.

Valmet ei ole aiemmin saanut tilauksia GSPP:ltä, joka on Malesian suurin ulkopakkauskartonkeja valmistava integroitu paperi- ja pakkausyritys. Se toimii Oji Holdings Oyj:n tytäryhtiönä. Oji Holdings on taas Aasian suurin ja maailman neljänneksi suurin sellu- ja paperiteollisuusyritys.

– Tilaus kertoo osaltaan siitä, että Aasian markkinoilla painopiste on siirtymässä Kiinasta alueen muihin maihin, Vähäpesola pohtii..

GSPP valmistaa uudella PM 3 -tuotantolinjallaan korkealaatuisia testliner- ja aallotuskartonkilajeja sekä vahvistaa asemaansa Malesian markkinoilla. PM 3:n käyttöönotto on suunniteltu vuodelle 2021.

– Olemme rakentaneet vahvan ja pitkäkestoisen suhteen Valmetin kanssa, mikä loi erittäin hyvän pohjan neuvotteluille. Olemme vakuuttuneita Valmetin teknologiasta, joka on luotettavaa koko kartonkilinjan osalta, sanoo GS Paperboard & Packagingin toimitusjohtaja Sia Boon Soon tiedotteessa.

Tilaus sisältyy Valmetin kuluvan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Valmetin toimitukseen sisältyy massanvalmistusjärjestelmän laitteita, hylynkäsittely- ja kiertovesijärjestelmät.

Uusi suurkapasiteettinen OptiConcept M -ulkopakkauskartonkikone on maailmanlaajuisesti 26. toimitettava sarjan kone.

– Asiakkaalla oli selkeä käsitys konekonseptista alusta alkaen. Tiiviin yhteistyön ja PM 3 -projektiryhmän kanssa käytyjen vuorovaikutteisten keskusteluiden avulla löysimme ratkaisun, joka sopii hyvin asiakkaan tarpeisiin, selvittää Valmetin vanhempi myyntipäällikkö Timo Puijola.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .