Valmetilta savukaasujen puhdistaja Tampereelle

Valmet toimittaa savukaasujen puhdistus- ja lauhdutuslaitoksen Tampereen Energiantuotanto Oy:n Naistenlahden voimalaitokselle. Investointi parantaa laitoksen energiatehokkuutta ja kaukolämmön tuotantokapasiteettia sekä vähentää voimalaitoksen päästöjä.

Tilauksen arvo on noin 8 miljoonaa euroa ja se sisältyy vuoden 2014 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Laitos otetaan käyttöön syksyllä 2015.

Naistenlahti 2 voimalaitos tuottaa puusta ja turpeesta kaukolämpöä Tampereen, Pirkkalan ja Ylöjärven asukkaille sekä sähköä valtakunnan verkkoon. Sen lämpöteho on 120 megawattia ja sähköteho 60 megawattia.

Investointi auttaa laitoksen savukaasujen rikkidioksidi- ja pölypäästöjen saamisessa vuoden 2016 alusta voimaan tulevan uuden teollisuuspäästödirektiivin mukaisiksi.

Tampereen Energiantuotanto Oy on osa Tampereen Sähkölaitos -konsernia. Vuonna 1888 perustettu konserni tuottaa, myy ja jakelee sähköä, lämpöä ja jäähdytystä asiakkailleen pääasiassa Pirkanmaalla. Konsernin liikevaihto on noin 307 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on noin 400, joista 150 työskentelee Tampereen Energiantuotannossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .