Valmetin liikevaihto ja tulos kasvoivat

Pörssiyhtiö Valmet paransi tulostaan ja kasvatti liikevaihtoaan heinä-syyskuussa. Vertailukelpoinen tulos ennen rahoituseriä, veroja ja aineettomien hyödykkeiden poistoja oli 61 miljoonaa euroa, mikä on viisi miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi sitten.

Valmetin liikevaihto oli 765 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 50 miljoonaa. Yhtiön saamat tilaukset kasvoivat 27 prosenttia 940 miljoonaan euroon.

Jyväskylässä toimivan Rautpohjan tehtaan päätuotteet ovat kartonki- ja paperikoneet sekä selluloosan kuivauskoneet, jotka kuuluvat Paperit-liiketoimintalinjaan. Sen saamat tilaukset kasvoivat yhdeksällä prosentilla 299 miljoonaan euroon.

– Viimeisen 12 kuukauden saadut tilaukset ovat nyt 3,4 miljardia euroa. Saadut tilaukset kasvoivat kaikilla liiketoimintalinjoilla kolmannella neljänneksellä, ja Valmetin tilauskanta saavutti ennätyskorkean tason, 2,8 miljardia euroa, Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine iloitsee osavuosikatsauksessa.

Valmet toistaa heinäkuussa antamansa ennusteen, jonka mukaan yhtiön koko vuoden 2018 liikevaihto kasvaa verrattuna edellisvuoteen ja tulos paranee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .