Valmetin tulos parani ja saadut tilaukset kasvoivat

Konepajayhtiö Valmet paransi tulostaan vuoden toisella neljänneksellä. Huhti-kesäkuun vertailukelpoinen tulos oli 69 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 61 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi seitsemän prosenttia 901 miljoonaan euroon.

Valmet myös kertoo osavuosikatsauksessaan, että yhtiön tilauskanta kohosi uudelle ennätystasolle 3,2 miljardiin euroon. Valmetin saadut tilaukset kasvoivat huhti–kesäkuussa neljänneksen vuoden takaisesta ja kohosivat hieman yli miljardiin euroon.

Tilaukset kasvoivat Etelä-Amerikassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella. Sen sijaan Kiinassa ja Pohjois-Amerikassa tilaukset vähenivät.

Valmetin tilauskirjoja paisutti muun muassa toukokuussa julkistettu sopimus laajasta sellu- ja paperiteknologian toimituksesta Brasiliaan. Tuolloin Valmet kuvaili 260–290 miljoonan euron tilausta tärkeäksi läpimurroksi Brasilian markkinoilla.

Toisen vuosineljänneksen aikana Valmet saattoi loppuun kaksi yritysostoa, eli pohjoisamerikkalaisten GL&V:n ja J&L Fiber Servicesin hankinnat. Yrityskauppojen yhteenlaskettu arvo oli noin 160 miljoonaa euroa.

–  Nämä yrityshankinnat vahvistavat Valmetin palveluliiketoimintaa ja täydentävät teknologiatarjoomaamme sellu- ja paperiteollisuuden asiakkaille. Ne myös vahvistavat osaamistamme entisestään maailmanlaajuisesti sekä lujittavat paikallista läsnäoloamme erityisesti Pohjois-Amerikassa, sanoo Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine tulostiedotteessa

Valmet pitää ennallaan tulosohjeistuksensa, jonka mukaan yhtiön liikevaihto ja tulos kasvavat tänä vuonna viime vuoteen verrattuna.

Valmet tarjoaa muun muassa koneita ja palveluita sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Yhtiöllä on Suomessa noin 5  000 työntekijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.