Valmetin yt-neuvottelut saatiin päätökseen pikavauhtia – henkilöstömäärä ei vähene

Keski-Suomen suurin teollinen työnantaja Valmet sai nopeasti päätökseen neuvottelut talouden palvelukeskuksen organisaation uudelleenjärjestelemiseksi Suomessa.

Valmetin 27.2. Jyväskylässä käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut saatiin päätökseen jo tiistaina eli alle viikossa. Neuvottelut koskivat kokonaisuudessaan noin 80 henkilöä talouden palvelukeskuksen organisaatiossa Suomessa. Nyt sovituilla toimenpiteillä ei ole vaikutusta henkilöstömäärään.

Neuvotteluissa sovittiin Suomen talouden palvelukeskuksen toiminnan järjestelystä uuden organisaatiorakenteen mukaisesti kevään 2019 aikana. Toimenpide perustuu Valmetin uuden globaalin toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoon 2017–2021, joka edellyttää nykyisten toimintojen ja työtehtävien järjestelyä ja organisointia prosessikohtaisen toimintamallin mukaisesti.

Valmetin liikevaihto vuonna 2018 oli noin 3,3 miljardia euroa. Sillä on yli 12 000 työntekijää, joista runsaat 1 300 Jyväskylässä.

Valmetin teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .