Valtakunnansovittelija jätti sovintoehdotuksen paperiteollisuuden työriitaan

Valtakunnansovittelija Minna Helle on jättänyt sovintoehdotuksen paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehtoja koskevaan työriitaan. Helle jätti sovintoehdotuksen puoli kolmelta aamulla.

Työriidan osapuolet Ammattiliitto Pro ja Metsäteollisuus vastaavat sovintoehdotukseen tänään kello 13 mennessä. Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä sovintoehdotuksen.

Jos molemmat osapuolet hyväksyvät sovintoehdotuksen, peruuntuvat 17. tammikuuta alkavaksi ilmoitetut työnseisaukset. Jos sovintoehdotus hylätään, työnseisausten alkaminen on erittäin todennäköistä, valtakunnansovittelijan verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa sanotaan.

Valtakunnansovittelija kehottaa osapuolia hyväksymään sovintoehdotuksen. Ehdotuksen sisällöstä ei anneta tietoja julkisuuteen ennen kuin vastaukset on annettu.

Ammattiliitto Pro on ilmoittanut aloittavansa viikon mittaisen lakon keskiviikkona, jos sopimusta ei siihen mennessä synny. Pron mukaan työtaistelutoimet koskevat noin kolmeatuhatta paperiteollisuuden toimihenkilöä, Metsäteollisuuden mukaan 2 400:aa.

Lisäksi Pro on ilmoittanut toisesta työnseisauksesta. Se alkaisi kuun viimeisenä päivänä ja olisi myös viikon mittainen.

Riidan taustalla ovat osapuolten näkemyserot sekä palkkaratkaisusta että tekstikysymyksistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.