Valtio selvittää laivatilausten aikaistamista

Valtio selvittää meriteollisuuden julkisten hankintojen aikaistamista. Selvityksen kohteena ovat muun muassa jäänmurtajatilaukset ja Puolustusvoimien hankinnat.

Työ- ja elinkeinoministeriön johtaja Risto Paaermaa kertoo, että muita mahdollisia kohteita ovat väyläalukset ja öljyntorjunta-alukset. Myös erilaiset muutos- ja metallityöt saattavat tulla kysymykseen.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan hankintojen aikaistamisella voitaisiin parantaa alan työllisyyttä. Vallitsevan talouskriisin vuoksi meriteollisuudella on vaikeuksia saada uusia tilaisuuksia.

Jos julkisia hankintoja aikaistetaan, ne kilpailutetaan normaalisti.

Selvityksen tekee työ- ja elinkeinoministeriön asettama työryhmä, jonka on määrä saada esityksensä valmiiksi toukokuun puoliväliin mennessä. Esitykset pyritään saamaan ensi vuoden budjettivalmisteluun ja mahdollisesti jo seuraavaan lisätalousarvioon.

Paaermaan johtamassa työryhmässä ovat edustettuina työ- ja elinkeinoministeriö, liikenneministeriö, puolustusministeriö sekä Meriteollisuusyhdistys, Teknologiateollisuus ja Suomen ympäristökeskus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.