Valtiosta tuli Talvivaaran suurin omistaja

Valtio on noussut Talvivaaran suurimmaksi omistajaksi. Valtion sijoitusyhtiö Solidium omistaa kaivosyhtiöstä osakeannin jälkeen 16,7 prosenttia. Ennen antia osuus oli noin 9 prosenttia.

Solidium merkitsi osakkeita 47 miljoonan euron arvosta.

Talvivaara sai kerättyä osakeannilla 261 miljoonan euron lisärahoituksen, kuten oli suunnitellut. Anti ylimerkittiin, joten yhtiön ei tarvinnut turvautua markkinatakaajiin. Talvivaaran toimitusjohtaja pitää Pekka Perä pitää osakeantia onnistuneena.

Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen sanoo, että yhtiön maineen puhdistaminen ei tapahdu hetkessä. Solidium kuitenkin uskoo yhtiön ja koko suomalaisen kaivosalan positiiviseen kehitykseen tulevaisuudessa.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) uskoo, että Solidiumin ratkaisu oli oikea. Pekkarinen luottaa siihen, että Solidium suurimpana omistajana huolehtii Talvivaaran hoitavan ympäristöasiansa kuntoon.

Pekkarisen mukaan Talvivaaran potentiaali on merkittävä, mutta sen on saatava ympäristöasiat kuntoon. Muuten yrityksellä ei ole edellytyksiä liiketoimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.