Valtiovarainministeriö ennustaa vaimeaa kasvua

Valtiovarainministeriö arvioi, että Suomen talous kasvaa tänä vuonna 0,8 prosenttia. Vaimea talouskasvu on ministeriön mukaan yksityisen kulutuksen varassa, sillä vienti ei pysy maailmankaupan vauhdissa.

Ennustetta on kuitenkin nostettu joulukuusta, jolloin ministeriö arvioi talouden kasvavan vain 0,4 prosenttia tänä vuonna. Syynä nostoon on se, että Suomen talousnäkymät ovat nyt hieman paremmat kuin viime vuoden lopussa.

Maailmankauppa kasvaa ministeriön mukaan kohtuullista vauhtia, mutta Suomen tärkeiden kauppakumppaneiden Saksan ja Ruotsin talouskehitys osoittaa hiipumisen merkkejä. Euroalue on vaarassa ajautua taantumaan.

Työttömyyden valtiovarainministeriö ennustaa kohoavan keskimäärin 8 prosenttiin.

Ensi vuonna Suomen talouskasvu piristyy ja bruttokansantuote nousee 1,5 prosenttia tästä vuodessa. Kasvu on edelleen pitkälti kotimaisen kysynnän varassa, mutta myös vienti alkaa elpyä, mikä edistää yksityisten investointien toipumista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

"Suomesta on ollut tukitalous" – Jyväskylässä paljon kiinteistöjä omistavan pörssiyhtiön toimitusjohtajan mielestä lukuisat etuudet sekä runsas vapaa-aika tekevät työnteosta kannattamatonta

Hampurilaisravintoloiden kisan haastaja rantautuu Jyväskylän ytimeen – ketju lupaa, että raaka-aineet ovat 95-prosenttisesti kotimaisia

Tuleeko UPM:ltä täystyrmäys Keski-Suomelle? Talouselämä-lehden mukaan Jämsänkosken ja Kaipolan tehtaita uhkaa sulkeminen

Opiskelija-asuntoja rakennetaan Jyväskylän parhaille paikoille – "Vuokralaisilla on enemmän valinnanvaraa kuin 5–10 vuotta sitten"

Koronan aiheuttama kysyntäkuoppa pudotti Outokummun tuloksen tappiolliseksi

Tiktok uhkaa Trumpin hallintoa oikeustoimilla Yhdysvalloissa

Puukauppa on virkoamassa lomakaudesta, kertovat keskisuomalaiset metsänhoitoyhdistykset – hinnat pysyneet hyvällä tasolla koko kesän

Entinen tuotantojohtaja vaatii Alvalta noin 200 000 euron korvauksia irtisanomisesta

Teknologiateollisuus vaatii hallitukselta pikimmiten uutta tukipakettia – "Elinkelpoisia viennin pk-yrityksiä ei saa jättää pulaan"

Jyväskylän keskustassa sijainnut käsityökauppa kaatui konkurssiin – ovet on jo laitettu kiinni

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.