Vanhan tiilitalon uuden ravintolan aikataulu selvisi

Asbestin takia viivästynyt uusi ravintola avataan Vanhaan tiilitaloon Jyväskylän keskustaan parin viikon kuluessa.

– Tässä on muutama tekninen seikka vielä ratkaistavana, ennen kuin ravintola voidaan avata. Jotain ilmavanvaihtoon liittyvää, mutta ei mitään ihmeellistä, kertoi Priima-ravintoloiden projektipäällikkö Mikko Lahtonen.

Ravintola tulee Kauppakatu 41:een, entiseen bingotilaan, jonka omistavat Liikeinvest Oy ja JYP Juniorit Tuki ry. Käytännössä omistus on samoissa käsissä, sillä tukiyhdistys omistaa kokonaan Liikeinvest Oy:n.

Ravintolan nimeksi tulee Boho & keittiö ja se kuuluu Priima-ravintoloihin. Priima-ravintolat taas on Restamaxin tytäryhtiö.

"Boho" viittaa tyylisuuntaan, jossa on vaikutteita boheemista ja hippityylistä. Lahtosen mukaan tyylisuunnalla ei kuitenkaan ole suoraan tekemistä ravintolan kanssa.

– Boho on helppo ja mukava nimi lausua. Paikasta tulee ruoka- ja seurusteluravintola, jossa on viikonloppuisin DJ ja kesällä terassi. Tarkoituksena on luoda rento ja hyväntuulinen ravintola.

Uusi ravintola työllistää yli kymmenen henkeä. Ravintola oli tarkoitus avata jo joulukuun alussa, mutta bingotilan purkutöiden yhteydessä tilasta löytyi marraskuussa asbestia.

Alun perin tiloihin piti tulla ravintola jo kesällä, mutta tiloihin piti remontoida ravintolaan varten uudenlainen ilmanvaihto ja ilmanvaihdon järjestäminen vaati ison remontin. Rakennusluvan mukaan tiloihin lisätään ilmanvaihtokonehuone.

Priima-ravintoloiden emoyhtiö Restamax omistaa Jyväskylässä useita ravintoloita, kuten American Dinerin, Escapen, Londonin, Stefan´s Steakhousen ja Waikiki Barin.

Vanhasta Tiilitalosta on tullut ravintoloiden keskittymä. Siellä toimivat ennestään Harry´s, Old Brick´s Inn ja Troija Kebab.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .