Vapaavuori: Ydinvoimahakemukset hallitukselle syyskuussa

Sekä Fennovoiman että TVO:n ydinvoimalupahakemukset käsitellään hallituksessa syyskuussa, kertoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) STT:lle.

Ministerin mukaan tarkoituksena on, että jos toinen tai molemmat hakemuksista ovat myönteisiä, eduskunta saa toisen tai molemmat käsiteltäväkseen vielä syyskauden aikana.

Fennovoima-hankkeen osalta kysymys kotimaisen omistuksen osuudesta on merkittävin vielä pohdinnassa oleva kysymys. Hankkeella on oltava selkeä suomalainen enemmistöomistus, jotta sen eteneminen on poliittisesti mahdollista. Fennovoiman merkittäväksi omistajaksi on noussut venäläinen Rosatom.

Vapaavuori ei vielä tässä vaiheessa kommentoi kotimaisen omistuksen osuutta. Myös Fennovoima kieltäytyy kommentoimasta asiaa.

Ministerin mukaan TVO:n Olkiluoto 4 -ydinvoimalan osalta puuttuu vielä lausuntoja, joita ydinenergialaki edellyttää.

Vapaavuori ei halua ennakoida, esittääkö hän hakemuksien hyväksymistä vai ei. Koko prosessi pitää hänestä kuitenkin sisällään sellaisen olettamuksen, että jommankumman tai molempien hyväksymistä esitetään.

Ministeri uskoo myös, että koska eduskunta varsin selkeällä äänten enemmistöllä hyväksyi molemmat hankkeet viime vaalikaudella, hankkeilla on edelleen enemmistön tuki.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) valmistelee hakemukset hallituksen käsiteltäviksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Keskimaan Antti Määttä valittiin Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtajaksi – haluaa auttaa siinä, että Keski-Suomi kuuluu kasvu-Suomeen

Danske Bank: 40 prosenttia suomalaisvanhemmista kertoo säästävänsä lapselleen – sijoittaminen yleisempää nuorilla vanhemmilla

Moody’s laskee Outokummun luottoluokitusta

Ilkasta ja Pohjalaisesta tulee Ilkka-Pohjalainen – päätoimittajaksi valtioneuvoston ex-viestintäjohtaja Markku Mantila

Yritykset ja opiskelijat kohtaavat Jyväskylän Nanotiedekeskuksessa – 97 prosenttia valmistuneista on työllistynyt

Suomalaisyritys tavoittelee omaa veritestiään terveyskeskuksiin – ala kärsii yhä Theranos-huijauksesta: "Erona on se, että meidän veritestimme toimii"

Hypo: Korot ja kaupungistuminen määräävät asuntomarkkinoiden näkymät jatkossakin

Kahden Markon yritys tähyää kasvukeskuksiin – jyväskyläläinen kiinteistökauppojen neuvonantaja on kasvanut nopeasti Jyväskylässä ja Kuopiossa

Terveysteknologia vaatii erityistä tarkkuutta, jotta käyttäjän luottamus voitetaan – "Sovellus ei korvaa lääkäriä"

Jyväskylään perustetaan äijäkirppis – astioita, huonekaluja ja vaatteita ei huolita myyntiin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.