Vapo teki valtavan pellettisopimuksen

Energiayhtiö Vapo on sopinut Helsingin Energian kanssa puupellettien toimituksesta Salmisaaren ja Hanasaaren yhteistuotantovoimalaitoksille. Pelleteillä korvataan ulkomailta tuotavaa kivihiiltä.

Vapon aluejohtaja Jan-Juhani Laitinen on erittäin tyytyväinen tehdystä sopimuksesta, sillä pellettien toimitusmäärät ovat Suomen mittakaavassa merkittäviä ja sopimus työllistää suuren joukon toimitusketjussa.

– Kun toimitukset ovat täydessä vauhdissa, on Helsingin Energia meidän suurin pellettiä käyttävä polttoaineasiakkaamme. Sopimuksen työllistävä vaikutus on noin 50 henkilötyövuotta koko tuotanto- ja toimitusketjussa. Vapon tuotantokapasiteetti Suomessa riittää kattamaan kasvavan kysynnän.

Helsingin Energian voimalaitokset ovat Tampereen voimalaitoksen ohella ensimmäisiä suuria pellettivoimalaitoksia Suomessa.

Pelletinkäytön lisääminen Salmisaaren ja Hanasaaren voimalaitoksilla on osa Helsingin Energian kehitysohjelmaa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 20 prosentilla vuoden 1990 tasosta ja lisätä uusiutuvan energian osuutta 20 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

– Salmisaaren voimalaitoksella aloitetaan kuluvan vuoden lopulla pelletinpoltto kivihiilen seassa 5–7 prosentin osuudella, toteaa yksikönpäällikkö Janne Rauhamäki Helsingin Energian energiatoimintojen kehityksestä.

Helsingin Energian Hanasaaren voimalaitoksella poltetaan jatkossa pellettiä samalla prosenttiosuudella, kun pellettilaitteistot ensi vuonna valmistuvat.

Rauhamäen mukaan pelletin tarve kasvaa vähitellen. Parin vuoden kuluessa, kun pelletin poltto nousee täyteen mittakaavaan, tarve on 100 000 tonnia pellettiä vuodessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .