Varatoimitusjohtaja Jyrki Vainionpää erosi Vaposta

Jyväskyläläisen valtionyhtiö Vapon varatoimitusjohtaja Jyrki Vainionpää jättää yhtiön. Vapo tiedotti maanantaina, että Vapo Energia -liiketoiminta-alueesta vastannut Vainionpää ilmoitti viime viikolla irtisanoutuvansa Vapo palveluksesta.

Vainionpää toimi Vapon väliaikaisena toimitusjohtajana noin kuukauden päivät viime toukokuussa, kun silloinen toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny lähti sovittua aiemmin sähköverkkoyhtiö Carunan toimitusjohtajaksi. Lopulta Yli-kyynyn seuraajaksi valittiin yli neljä kuukautta kestäneen rekrytointiprosessin jälkeen Vesa Tempakka.

Vainionpään liiketoimintavastuut Vapossa on jo jaettu seuraajille. Jyrki Vainionpään tehtävät annettiin tällä hetkellä Lämpö ja sähkö -liiketoiminnasta vastaavalle Markus Hassiselle ja Asiakasalue Lounaasta vastaavalle Pasi Rantoselle.

Toimitusjohtaja Tempakan mukaan vastuualueiden muutoksilla varmistetaan kaikkien meneillä olevien projektien ja koko liiketoiminnan kehityksen jatkaminen häiriöittä.

– Olen vakuuttunut siitä, että nopea reagointi muuttuneeseen tilanteeseen mahdollistaa parhaalla mahdollisella tavalla Vapo Energia liiketoiminta-alueen häiriöttömän kehittämisen. Se ehkäisee myös epävarmuuden syntymisen suurimpien asiakkaidemme keskuudessa ja antaa minulle mahdollisuuden keskittyä täysiaikaisesti koko Vapo-konsernin toiminnan johtamiseen, Tempakka sanoo.

Vapon liiketoiminta on raskaasti tappiollista. Konsernin liiketappio oli touko–kesäkuussa kymmenen miljoonaa euroa, mikä on miljoona euroa enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Raportointisuhteita muutetaan

Liiketoimintajohtaja Markus Hassinen vastaa jatkossa Lämpö ja sähkö -liiketoiminnan lisäksi Asiakasalue Suomen liiketoiminnasta ja raportoi tästä kokonaisuudesta Vesa Tempakalle.

Alueorganisaation raportointisuhteita muutetaan siten, että kaikki aluejohtajat raportoivat Pasi Rantoselle, joka jatkaa edelleen myös Asiakasalue Lounaan johtajana. Rantonen raportoi jatkossa Markus Hassiselle.

Vapon Viron tytäryhtiön, Tootsi Turvas AS:n, johtaja Matti Puuronen raportoi jatkossa Hassiselle. Polttoaineet-liiketoiminnasta vastaava Pasi Koivisto raportoi jatkossa liiketoiminnan vastuistaan ja Vapo Oy:n maidenmyyntiprojektista suoraan toimitusjohtaja Tempakalle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .