Vasemmistoliitto haluaa lisää valtionyhtiöitä

Vasemmistoliitto perustaisi uusia valtionyhtiöitä esimerkiksi kaivostoimintaan.

Puolue tavoittelee keskiviikkona julkistamassaan teollisuuspoliittisessa ohjelmassa 40 000:n tällä vuosituhannella menetetyn teollisuuden työpaikan palauttamista.

Vasemmistoliitto muistuttaa, että Suomi vaurastui valtionyhtiöillä ja markkinoita säädelleellä sekataloudella. Puolueen mukaan viimeiset 20 vuotta on keskitytty yhteisen omaisuuden myyntiin ja valtion roolin kaventamiseen, joka on tullut tiensä päähän.

Vasemmistoliitto huomauttaa, että Suomeen ei ole syntynyt tarpeeksi työllistäviä investointeja ennennäkemättömästä talouskasvusta huolimatta. Yritysten ennätykselliset voitot on puolueen mukaan otettu matalan verotuksen pääomatuloina pois yrityksistä ja vähentyneet investoinnit suunnattu ulkomaille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.