Veikkauksen yt-neuvottelut johtavat irtisanomisiin

Veikkauksen toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro järjesti puoliltapäivin toimihenkilöiden ulosmarssin.

Veikkauksen ulosmarssiin osallistui yli sata henkilöä, sanoo yhtiön pääluottamusmies Tamara Nykänen. Ulosmarssiin osallistui yli 60 toimihenkilöä ja noin 40 työntekijää.

Veikkauksen toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro järjesti puoliltapäivin toimihenkilöiden ulosmarssin. Henkilöstön on määrä palata töihin iltakuudelta.

Yhtiö kertoi aiemmin, että toimihenkilöiden ulosmarssi haittaa Veikkauksen toimintaa tänään. Veikkauksen vastuullisuus- ja henkilöstöjohtaja Pekka Ilmivalta sanoo, että yhtiön toiminnot ovat toimineet tänään suhteellisen normaalisti.

Veikkauksen yt-neuvottelut päättyivät maanantaina. Pron mukaan ulosmarssi on vastalause työnantajan ylimitoitetuille irtisanomisille. Veikkaus on ilmoittanut suunnittelevansa enimmillään 140 työsuhteen päättämistä vedoten työtehtävien päällekkäisyyksiin ja toimintatapojen uudistamiseen.

Ilmivalta sanoo, että yt-neuvotteluiden päätteeksi on tulossa irtisanomisia, määräaikaisten työsuhteiden päättämisiä sekä eläköitymistä. Hän sanoo, että irtisanomisista päätetään ja niistä on määrä tiedottaa tämän viikon aikana.

Nykäsen mukaan päätöksiä tehdään mahdollisesti keskiviikkona. Veikkauksen työntekijöille järjestetään tiedotustilaisuus torstaina.

Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistyivät tämän vuoden alussa uudeksi Veikkaus Oy:ksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Veikkauksen ulosmarssiin osallistui yli sata