Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – ravintoloiden pelipöydät lopetetaan pelaamisen siirtyessä yhä enemmän nettiin, arvioitu henkilöstövähennys noin 400

Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä on 1  300 ihmistä, yhtiö kertoo. Veikkauksen mukaan arvioitu henkilöstövähennys on noin 400 henkilöä.

–  Täytyy vielä korostaa, että kun yhteistoimintaneuvottelut ovat vasta alkamassa, niin se on suunnitelma. Päätöksiähän ei ole tehty vielä, Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski kertoo STT:lle.

Yt-neuvottelut koskevat Veikkauksen suunnitelmia lopettaa pelipöytätoiminta ravintoloissa. Lisäksi yhtiö suunnittelee ravintolapelipöytien tukitoimintojen sekä asiamiesmyynti- ja ketjuyhteistyön uudelleenorganisointia. Uudelleenjärjestelyillä tavoitellaan kustannusrakenteen uudistamista ja toiminnan tehostamista.

Sarekosken mukaan suurin osa irtisanottavista on osa-aikaisia pelipöytien hoitajia.

–  Jos ihan konkreettisesti mietitään, he ovat pelipöytien hoitajia, jotka tekevät meille yhden tai kaksi yötä viikossa.

Ravintoloissa pelaaminen ei enää kiinnosta

Sarekosken mukaan ravintoloiden pelipöytätoiminta on Veikkaukselle nykyisin käytännössä kannattamatonta liiketoimintaa.

–  Pelaaminen siirtyy digitaalisiin jakelukanaviin ja se (pelipöytätoiminta) muodostaa nykyisellään aika pienen osan katteestamme, vajaan prosentin.

Sarekoski kertoo muutoksen digipainotteisuuteen käyvän nopeasti.

–  Ravintoloiden pelipöydät ovat olleet noin 50 vuotta olemassa, mutta viimeisen 10 vuoden aikana pelaaminen on siirtynyt entistä vahvemmin digitaaliseen kanavaan. Nykytiedon mukaan parin tai kolmen vuoden kuluttua enemmistö suomalaisten rahapelaamisesta on jo digitaalisessa kanavassa.

Noin puolet yt-neuvottelujen piiriin kuuluvasta henkilöstöstä työskentelee pääkaupunkiseudulla ja loput muualla Suomessa. Yhtiöllä on 187 pelipöytää 162 ravintolassa.

Veikkauksen henkilöstömäärä on noin 2  000.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .