Venäjän pääministeri: Pakotteiden edessä pidettävä pää kylmänä

Länsimaiden uudet pakotteet mittaavat Venäjän voiman, sanoo pääministeri Dmitri Medvedev. Medvedevin mukaan maan on pidettävä päänsä kylmänä ja vältettävä helppoja ratkaisuja.

EU ja Yhdysvallat asettivat viime viikolla Venäjälle uusia pakotteita Ukrainan tilanteen takia. Venäjä on uhannut vastata vastapakotteilla.

Venäjä aikoo perustaa kriisirahaston auttamaan yrityksiä, jotka kärsivät maalle asetetuista Ukraina-pakotteista. Valtiovarainministeri Anton Siluanovin mukaan rahastoon saadaan varoja muun muassa lopettamalla eläkerahaston kartuttaminen ja käyttämällä tämän vuoden budjetista ylijääneitä varoja.

Eläkerahastosta saadaan Siluanovin mukaan ainakin 309 miljardia ruplaa eli runsaat kuusi miljardia euroa ja tämän vuoden budjetista sata miljardia ruplaa (runsaat kaksi miljardia euroa).

Siluanov ei tarkentanut, kuinka paljon varoja rahastoon on kaiken kaikkiaan tarkoitus saada, mutta vakuutti, että siitä tulee "merkittävän suuruinen".

Kyseessä on jo toinen vuosi peräkkäin, kun Venäjä on jättänyt eläkerahaston kartuttamatta. Paitsi eläkeläisille, rahastosta maksetaan korvauksia vammaisille ja yksinhuoltajille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.