Verkossa myytiin ensimmäisen kerran metsää

Metsäyhtiön ja metsänomistajan välinen, ensimmäinen sähköinen puukauppa tehtiin eilen. Padasjokelainen metsänomistaja Jussi Salomäki myi Metsä Groupille noin tuhat kuutiota puuta. Kaupassa on sekä uudistus- että harvennushakkuita.

Kauppa tehtiin Metsä Groupin uudistetussa metsaverkko.fi-palvelussa. Salomäki osti samassa kaupassa uudistushakkuisiin maanmuokkauksen ja taimien istutuksen ensi keväälle ja ennakkoraivauksen harvennushakkuisiin. Jussi Salomäki hyväksyi kaupasta tehdyn tarjouksen pankkitunnuksillaan. Sähköinen puukauppa Metsä Groupin kanssa on toistaiseksi mahdollista vain Metsäliitto Osuuskunnan jäsenille.

Kun metsänomistaja pyytää Metsäverkossa tarjouksen puistaan tai metsänhoitotöistä, hänelle nimetty metsäasiantuntija käy metsässä kohteella ja ottaa yhteyttä viikon kuluessa tarjouspyynnöstä. Myös kaikki kauppoihin liittyvät asiakirjat tallentuvat palveluun.

Metsäverkko on suunniteltu yhdessä metsäomistajien kanssa. Salomäki on ollut mukana kehittämässä palvelua.

Metsä Group ryhtyy sähköiseen puukauppaan

Uusimmat

Talous

OP:n yt-neuvottelut päättyivät –  700 tehtävää päättyy, uusia tulee yli tuhat

Asuntokauppojen tinkimisvara vähissä Helsingissä, Tampereella ja Pirkkalassa

Räväkästi lattiamarkkinoille rynninyt SuperVille ottaa somebrändäyksestä kaiken hyödyn irti – "Tavoite on olla vinyylilattioiden markkinajohtaja vuonna 2020"

HS: Finanssivalvonta haluaa suitsia yksityisten työeläkeyhtiöiden asiakashankintaa lailla – "Yhtiöiden toiminta voi uhata jopa eläkejärjestelmän olemassaoloa"

Kansalaisaloite dieselautojen käyttövoimaveron poistamiseksi keräsi heti hurjasti kannatusta

Näihin hommiin tarvitaan kipeästi uusia tekijöitä – "Tämä ei ole mitään lapiohommaa, vaan vaativaa ja siistiä sisätyötä"

Aikaa on vain 24 tuntia – miten onnistuu opiskelijoilta yritysten liiketoiminnan kehittäminen?

Työllisyys kasvoi voimakkaimmin Pohjois-Pohjanmaalla ja Uudellamaalla – työllisyys heikkeni Lapissa

Etla: Työllisyysaste mahdollista nostaa 75 prosenttiin – kiky, palkkamaltti ja työn tarjontaa lisänneet uudistukset selittävät puolet työpaikkojen lisäyksestä

Öljyntuottajamaat pohtivat tuotannon rajoituksia – Saudi-Arabia ehdottaa miljoonan barrelin leikkausta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.