Verotili tulee vuonna 2010

Vuoden 2010 alusta yritysten verotuskäytännöt muuttuvat jokaisen yrityksen ja työnantajan käyttöön tulevan verotilin myötä. Verotilille Verohallinto kokoaa tiedot yritysten oma-aloitteisista veroista ja maksuista, minkä on tarkoitus helpottaa ja yksinkertaistaa verojen ilmoittamista ja maksamista.

- Uudistuksesta hyötyvät erityisesti yritykset, joilla on nykyisin useita kuukausittaisia ilmoituksia ja maksuja sekä palautushakemuksia, kertoo Kirsi Lampinen Sisä- Suomen yritysverotoimistosta.

Vuoden alusta otetaan käyttöön kausiveroilmoitus, jolla ilmoitetaan varainsiirtoveroa lukuun ottamatta kaikki oma-aloitteiset verot. Kausiveroilmoitus korvaa muun muassa valvontailmoituksen, alkutuottajan arvonlisäveroilmoituksen ja vakuutusmaksuveroilmoituksen.

Kausiveroilmoituksella ilmoitetut verot maksetaan yhtenä summana Verohallinnon pankkitilille. Maksettaessa käytetään verotilin viitenumeroa, joka on veronmaksajakohtainen ja pysyy samana maksusta ja ilmoituskaudesta toiseen. Uudet käytännöt muuttavat myös verojen maksupäiviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.