Vihreät: Kokoomuksen veromalli tietäisi leikkauksia

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki arvostelee kokoomuksen tuoreita veroehdotuksia. Sinnemäen mielestä kokoomuksen malli kasvattaisi tuloeroja ja johtaisi leikkauksiin hyvinvointipalveluissa.

Sinnemäki sanoi puolueensa tilaisuudessa Helsingissä, että tulevan hallituksen pitää sitoutua kaventamaan tuloeroja. Vihreät lähtevät mukaan seuraaviin hallitusneuvotteluihin vain, jos puolueen kannatus on vaaleissa kasvanut.

– Olen itse linjannut, että voimme lähteä hallitusneuvotteluihin, jos kannatuksemme on vaaleissa kasvanut, Sinnemäki sanoi.

Puheenjohtaja ei halunnut täsmentää, tarkoittaako tämä sitä, että myös valittujen kansanedustajien määrän pitää kasvaa. Pienet kannatusmuutokset eivät välttämättä näy kansanedustajien määrässä.

– En rupea siitä hiuksia halkomaan, mutta on selvää, meillä on mahdollisuus neuvotella hyvästä hallitusohjelmasta vain silloin, jos painoarvomme on kasvanut vaaleissa.

Mielipidemittauksissa puolueen kannatus on vaalien lähestyessä pudonnut tämän vaalikauden huippulukemista. Viime vaalien tuloksen yläpuolella kuitenkin ollaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.