Virkamiesryhmä tutkii, selviytyykö Itella tehtävistään

Virkamiesryhmä ryhtyy selvittämään, selviytyykö Itella lakisääteisistä postinjakelun tehtävistään isoista väenvähennyksistä huolimatta.

Viestintäministeri Pia Viitanen (sd.) kertoo käynnistäneensä selvityksen tänään. Hän pitää yhtiön tänään ilmoittamien irtisanomisten kokoluokkaa isona.

Tarkkaa selvityksen antamispäivää ei hänen mukaansa ole vielä sovittu.

Itella irtisanoo yt-neuvottelujen jälkeen perusjakelustaan 495 henkilöä ja osa-aikaistaa 180 henkilöä. Vähennyksiä perustellaan sillä, että jaettavan postin määrä on viime vuosina vähentynyt voimakkaasti.

Itellan työntekijöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni varoittaa, että jäljelle jäävät jakajat eivät kykene enää hoitamaan jakelua nykyiseen malliin. PAU arvioi, että vähennysten jälkeen jakelureittejä jää hoitamatta.

- Enkä usko, että tässä tilanteessa työntekijöiltä löytyy halukkuutta ylitöiden tekemiseen, sanoi liittosihteeri Heidi Nieminen.

Henkilöstövähennysten paikkakuntakohtaiset vaikutukset selviävät Itellan mukaan vasta myöhemmin. Itella lupaa tukea ja valmennusta irtisanottaville työntekijöilleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.