Vuokrat nousivat Jyväskylässä muuta maata enemmän

Jyväskylässä vuokrat ovat nousseet huomattavasti muuta maata enemmän. Tilastokeskuksen mukaan Jyväskylässä vuokrat nousivat heinä-syyskuun aikana vuoden takaisesta 3,4 prosenttia. Koko maan vastaava luku oli 2,5 prosenttia.

Kuopiossa vuokrien nousu oli lähes Jyväskylän tasolla, mutta esimerkiksi Oulussa, Tampereella, Lahdessa kehitys oli maltillisempaa.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat Jyväskylässä 2,8 prosenttia. Koko maassa vertailuluku oli keskimäärin 2,4 prosenttia, mutta pääkaupunkiseudulla hieman vähemmän, 2,3 prosenttia.

ARA-asuntojen vuokrat nousivat Jyväskylässä vuoden takaisesta 2,9 prosenttia, kun taas koko maassa nousua oli 2,6 prosenttia.

Kaksioiden vuokrat luisuvat alaspäin

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola sanoo, että yksiöiden ja kaksioiden vuokrien ero, joka on jo pitkän ajan keskiarvoa pienempi, on kutistumassa entisestään. Erityisen paljon pulaa kasvukeskuksissa on yksiöistä.

– Yksiöiden vuokrat eivät enää juurikaan nouse, koska niiden vuokrat ovat jo palkansaajien maksukyvyn äärirajoilla. Kaksioiden ylituotanto jatkuu ja niiden vuokrien luisu alaspäin jatkuu, Metsola sanoo tiedotteessa.

– Isompien asuntojen kysyntä ja vuokrien taso voi hiukan nousta, jos vahva nousukausi jatkuu, Metsola lisää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .