Vuokratyöyritykset VMP ja Smile yhdistyvät – VMP maksaa kilpailijastaan noin 82 miljoonaa

Henkilöstöpalvelualan pörssiyhtiö VMP yhdistyy alan toisen yrityksen Smilen kanssa, VMP tiedottaa. VMP työllisti viime vuonna noin 19 400 vuokratyöntekijää suoraan tai ketjuyritysten kautta ja Smile puolestaan noin 10 000 vuokratyöntekijää.

Teknisesti Smile sulautuu VMP:hen. Smilen osakkeenomistajat saavat vastikkeena noin 0,8 VMP:n uutta osaketta jokaista omistamaansa Smilen osaketta kohden. Se vastaa noin 82 miljoonan euron velatonta kauppahintaa.

VMP:n ja Smilen arvioitu yhteenlaskettu liikevaihto viime vuonna oli runsaat 253 miljoonaa euroa. Yhdistymistä perustellaan muun muassa kustannussäästöillä ja toiminnallisilla mahdollisuuksilla.

– Järjestely on strategiamme mukainen askel, jolla saavutamme merkittävän kasvun ja vahvistamme asemaamme henkilöstöpalvelualan edelläkävijänä. Yhdistetyllä osaamisella pystymme vastaamaan yhä paremmin työelämän muuttuviin tarpeisiin ja tarjoamaan työllistymistä parantavia palveluita, VMP:n hallituksen puheenjohtaja Liisa Harjula toteaa yhtiön tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.