Wärtsilän tulos ja näkymät heikentyivät – kurssi rojahti rajuun laskuun

Teknologiayhtiö Wärtsilän tuloksen ja näkymien heikentyminen tuotti markkinoille pettymyksen ja yhtiön pörssikurssi lähti rajuun laskuun. Vaihdetumpi B-osake päätyi 12,42 prosenttia pakkaselle. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna kurssista on sulanut yli kolmannes.

Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos heikkeni huhti-kesäkuussa kahdeksan prosenttia ja oli 113 miljoonaa euroa. Yhtiö ennakoi, että kysyntä jää tulevien 12 kuukauden aikana jonkin verran alemmaksi kuin mitä se on ollut edellisellä vastaavalla kaudella.

Näkymät ovat vaimeat sekä merenkulkuteknologian että energiantuotannon puolella. Wärtsilä Energyn näkymiä heikentävät energiatoimialan haasteelliset markkinaolosuhteet, kun geopoliittiset riskit ja talouden epävarmuus vaikuttavat asiakkaiden investointihalukkuuteen.

Tilauskertymä laski huhti-kesäkuussa 11 prosenttia verrattuna edellisvuoteen.

Konsernijohtaja Jaakko Eskola sanoi katsauksessaan, että Wärtsilä ennakoi toimitusten keskittyvän tavallista vahvemmin vuoden viimeiselle neljännekselle.

Wärtsilällä on Eskolan mukaan edelleen hyvät mahdollisuudet hyötyä energiatehokkuuden kysynnästä ja siirtymästä vähähiilisiin energialähteisiin. Laitemarkkinoiden vaisuutta paikkaa huoltoliiketoiminnan liikevaihdon kasvu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.